23.08.2007. / 16:00

Autor: Nina Tomljanović

REAKCIJE NA HAAŠKO TUŽITELJSTVO

Vlada izrazila žaljenje zbog odluke haaškog tužiteljstva

"Vlada izražava žaljenje zbog takvog stava Tužiteljstva, jer jamstva koja je ponudila mogu ići u prilog zahtjeva obrane generala Gotovine i dovesti do pozitivnog ishoda", kazao je Vladin glasnogovornik Ratko Maček

Nakon što je haaško tužiteljstvo poslalo sudskom vijeću svoj podnesak u kojemu se oštro protivi zahtjevu obrane za puštanje generala Ante Gotovine na privremenu slobodu, hrvatska Vlada izrazila je žaljenje zbog stajališta haaškog tužiteljstva.

"Vlada izražava žaljenje zbog takvog stava Tužiteljstva, jer jamstva koja je ponudila mogu ići u prilog zahtjeva obrane generala Gotovine i dovesti do pozitivnog ishoda", kazao je Vladin glasnogovornik Ratko Maček.

Time je Maček odgovorio na molbu novinara da komentira stajalište Tužiteljstva da "Vlada nije učinila ništa da uhiti Gotovinu" te da "Gotovina ima mrežu pomagača u Hrvatskoj". Dodao je kako je konačna odluka o zahtjevu obrane na Sudskom vijeću, a ne na Tužiteljstvu.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika