23.08.2007. / 17:16

Autor: Nina Tomljanović

UBOJSTVO

Uhićen mogući ubojica mladića iz Supetra

Policija je jučer popodne, uz nalog dežurnog istražnog suca, pretražila kuću u kojoj osumnjičeni živi sa majkom. Tamo je pronađen pravi arsenal oružja, no ne i pištolj Crvena zastava kojim je počinjeno ubojstvo

Damir Šuća, 19-godišnji mladić iz Supetra na Braču, koji je u utorak navečer pronađen mrtav na brdu Nerežišća, ubijen je najvjerojatnije hicem u čelo.

Zbog sumnje da je ubio nesretnog mladića jučer popodne je u Bračku policijsku postaju priveden 19-godišnji Supetranin, inače dobar prijatelj i susjed ubijenog. Policijskim gliserom je tijekom noći prebačen u splitsku policiju gdje je, navodno u prisustvu njegova oca započelo ispitivanje.

Policija je jučer popodne, uz nalog dežurnog istražnog suca, pretražila kuću u kojoj osumnjičeni živi sa majkom. Tamo je pronađen pravi arsenal oružja, no ne i pištolj Crvena zastava kojim je počinjeno ubojstvo. Za oružje pronađeno u kući, pretpostavlja se, da je u vlasništvu njegovog oca koji je za vrijeme Domovinskog rata bio zapovjednik jedne postrojbe na Braču.

Neslužbeno doznajemo da se osumnjičeni mladić u policiji brani šutnjom i odbija poligrafsko testiranje. Policija ga na ispitivanju najviše može zadržati 48 sati, osim ako u međuvremenu ne dobiju od istražnog suca nalog za produženjem zadržavanja.

Unatoč uhićenju mogućeg počinitelja stravičnog zločina na Braču još se uvijek ne nazire motiv ubojstva. Nagađa se da su ga počinitelji prebacili preko zida koji je poprilično visok, a kako je riječ o mladiću koji je imao više od sto kilograma, pretpostavlja se da je u skrivanju tijela sudjelovalo više ljudi.

Mladić je nestao u noći na ponedjeljak. U potrazi za ubijenim mladićem sudjelovali su djelatnici Gorske službe spašavanja, policija te sedamdesetak mještana. Budući da potraga helikopterom nije dala nikakve rezultate jer su se počinitelji zločina očito potrudili sakriti tijelo, mobitel koji je Damiru ostao u džepu pomogao je da ga se preciznije locira. Do lokacije na kojoj se nalazio ubijeni mladić došlo se uz pomoć VIP-a.

Vezane vijesti

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je u petak kako je u tijeku kazneni postupak protiv 13 osoba za koje se sumnja da su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika