23.08.2007. / 19:54

Autor: Nina Tomljanović

OSIJEK

Članovi Poglavarstva iz HDSSB-a spremni dati svoje mandate na raspolaganje

Na jučerašnjoj raspravi sjednice HDSSB-ovih članova Poglavarstva prisutan je bio jedino Šišljagić, no napustio ju je prije glasovanja, rekavši kako ni nakon nekoliko zahtjeva nije dobio traženu dokumentaciju o tom projektu, te da stoga o njemu ne može glasovati, iako taj projekt, kako je rekao, za HDSSB nije upitan

Zbog jučerašnje odluke Poglavarstva o izgradnji dvorane "Gradski vrt" koja je donesena bez nazočnosti članova Poglavarstva iz HDSSB-a, osječki dogradonačelnik i predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, te još troje članova Gradskog poglavarstva iz te stranke Stjepan Sokol, Željko Lijić i Ines Teskeri izvijestili su danas kako su osječkom Gradskom vijeću spremni dati svoje mandate na raspolaganje.

Na jučerašnjoj raspravi sjednice HDSSB-ovih članova Poglavarstva prisutan je bio jedino Šišljagić, no napustio ju je prije glasovanja, rekavši kako ni nakon nekoliko zahtjeva nije dobio traženu dokumentaciju o tom projektu, te da stoga o njemu ne može glasovati, iako taj projekt, kako je rekao, za HDSSB nije upitan.

HDSSB-ovi članovi Poglavarstva u današnjem priopćenju ističu kako su zbog takve odluke Poglavarstva spremni Gradskom vijeću svoje mandate staviti na raspolaganje te da je to "jedini mogući odgovor i reakcija na ponašanje HSP-ove većine u Gradskom poglavarstvu".

"Bahatost, samovolja i tajni poslovni aranžmani nije politika kojom je HDSSB, s Nezavisnom listom Branimira Glavaša, pobijedio na izborima za Gradsko vijeće", navodi se, uz ostalo, u priopćenju te ističe kako članovi Poglavarstva iz HDSSB-a nisu mogli prijeći "preko gaženje temelja funkcioniranja demokratske vlasti, a to je transparentnost u djelovanju tijela izvršne vlasti i Gradskog vijeća te uvažavanje mišljenja koalicijskog partnera".

Dodaje se, također, da su HDSSB-u, kao pobjedniku posljednjih lokalnih izbora, "uskraćene osnovne informacije o najvećem kapitalnom projektu u povijesti grada Osijeka". Budući da u takvim okolnostima ne želimo biti pokriće radnjama koje su obavijene velom tajne i nama potpuno nedostupne, ne vidimo više smisla ni razloga biti dio tima koji jedini zna zbog čega se preko noći donose dalekosežne i prevažne odluke za Osijek i njegove građane. Unatoč svemu, uvjereni smo da će se utakmice svjetskog prvenstva u rukometu igrati u novoj dvorani Gradski vrt, čija će izgradnja biti primjer racionalnog i namjenskog trošenje novca građana Osijeka, stoji, među ostalim, u priopćenju koje su potpisali dogradonačelnik Šišljagić i troje spomenutih članova Poglavarstva iz redova HDSSB-a.

Troškovi izgradnje, opremanja i upravljanja dvoranom procjenjuju se na 691,37 milijuna kuna, a troškovi mjesečnoga najma, koji će trajati 25 godina, iznosit će 2,9 milijuna kuna, a u 50-postotnim iznosima plaćat će ga grad Osijek i Vlada RH.

Vezane vijesti

U Glavaševom naručju

U Glavaševom naručju

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izvijestio je danas u Osijeku kako je stranci pristupilo 24 člana HDZ-a, među kojima su četiri dosadašnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika