24.08.2007. / 10:39

Autor: Marko Biočina

IZRAVNA POGODBA

Zagreb za projekt Rukometnog doma platio 11 milijuna kuna

Grad Zagreb će arhitektima Vinku Peneziću i Krešimiru Rogini platiti 11 milijuna kuna za njihovo idejno arhitektonsko rješenje Rukometnog doma na Sveticama, iako je gradnja tog objekta pod znakom upitnika.

Projekt Penezića i Rogine je na natječaju Društva arhitekata proglašen najboljim, a prema riječima pročelnika za graditeljstvo Davora Jelavića, arhitekti su za njega tražili 14 milijuna kuna. Grad će na kraju platiti 11, iako je vrlo neizvjesno da li će objekt biti izgrađen za Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. godine.

Gradonačelnik Milan Bandić je naglasio kako se Grad odlučio na izravnu pogodbu s projektantima upravo zato da bi ubrzao proceduru i s gradnjom počeo što prije, no upućeni smatraju kako će se Grad uz gradnju Arene Zagreb, dovršetak Maksimirskog stadiona i najavljenu obnovu Doma sportova teško odlučiti za još jednu kapitalnu investiciju u sportu, pogotovo zato što Rukometni dom nije uvjet za Svjetsko rukometno prvenstvo.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika