24.08.2007. / 13:02

Autor: Nina Tomljanović

HITNA PRIVATIZACIJA

HUS: ''Potrebna hitna privatizacija tvrtki Dalmacijavino, Trimot i Imota''

Da bi se mogli isplatiti kooperanti koji imaju potraživanja stara preko dvije godine, HUS je od države, kao većinskog vlasnika zatražio pozajmicu od oko 18 milijuna kuna za Dalmacijavino i pet milijuna kuna za Imotu

Na današnjoj konferenciji za novinare, Hrvatska udruga sindikata (HUS) zatražila je hitnu privatizaciju splitske tvrtke Dalmacijavino te tvrtki Trimot i Imota u Imotskom, jer su one, kako tvrdi predsjednik Županijskog HUS-a Jozo Marić, na rubu stečaja.

Predsjednik Županijskog HUS-a je posebice upozorio na problem Dalmacijavina, nekad vodeće hrvatske vinarske kuće, koja danas ima čak 500 milijuna kuna duga, račun u stalnoj blokadi i potpunu neizvjesnost sudbine 500 radnika i 5.000 kooperanata.

Da bi se mogli isplatiti kooperanti koji imaju potraživanja stara preko dvije godine, HUS je od države, kao većinskog vlasnika zatražio pozajmicu od oko 18 milijuna kuna za Dalmacijavino i pet milijuna kuna za Imotu.

Istupe SDP-ova kandidata za premijera Ljube Jurčića, Marić je oštro osudio, zbog "nerazumne i opasne" izjave da treba zaustaviti privatizaciju tvrtki koje imaju velike gubitke i dugove. S druge strane, premijer Ivo Sanader je ispoštovao dogovor postignut na Županijskom gospodarsko-socijalnom vijeću, u slučaju imotskog Trimota, kojem je doznačio sredstva za isplatu zaostalih plaća i ponovno pokretanje proizvodnje, što je rezultiralo otvaranjem 70 novih radnih mjesta.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika