24.08.2007. / 19:22

Autor: Martina Čizmić

GRČKA

Petnaest poginulih u požarima

Diljem Grčke zabilježeno je 150 požara, a veliki šumski požari divljaju u planinama južne Grčke. Poginulo je 15 ljudi, evakuirani su dijelovi grada i nekoliko sela. Grčka vlada zamolila je Europsku uniju pa pošalje pomoć.

Zbog jakih vjetrova na Peloponezu vatru gase samo vatrogasci na tlu, uz povremenu pomoć helikoptera i lokalnog stanovništva. Devetoro ljudi pronađeno je mrtvo u blizini Zakharoa, a najmanje šest je poginulo kada je ostalo zarobljeno u automobilima kod sela Komotheika. Među poginulima su dva vatrogasca i dva francuska turista.

Grčka se ove godine bori sa toplinskim valovima i velikim šumskim požarima. Na tri od četiri planine koje okružuju Atenu vatra je progutala velike površine pod šumom i makijom, a požar u lipnju progutao je velika prostranstva pod jelom i borom u nacionalnom parku na planini Parnitha na sjeverozapadnim rubovima Atene.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika