27.08.2007. / 10:27

Autor: Martina Čizmić

KATASTROFALNI POŽARI

MVP: Ne preporučuje se odlazak u GrčkuU najgorim požarima u posljednjih 150 godina do sada je poginulo 63 ljudi u Grčkoj.

Vatrogasci su uz pomoć šest zrakoplova, dva helikoptera i 45 gasitelja uspjeli očuvati antičku Olimpiju, koja je gotovo nestala u plamenu.

Samo u nedjelju dojavljeno je novih 63 požara. Vatra je opustošila brojna sela, šume i frame iza sebe ostavljajući spaljenu zemlju.

Grčka vlada proglasila je izvanredno stanje izjavivši da gori većina zemlje. Ponudili su i nagradu od milijun eura za informacije koje bi dovele do uhićenja priomana odgovornih za požare. Proglašena je trodnevna žalost u spomen svim poginulima.

Minstarstvo vanjskih poslova Hrvatske objavilo je preporuku da se do daljnjeg ne putuje u Grčku, ističući da nema opravdanja putovati u zemlju u kojoj je na snazi izvanredno stanje. Grčka je, inače, omiljeno mjesto hrvatskih maturanata i apsolvenata. U ministarstvu su izjavili da među poginulima nema hrvatskih državljana.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika