27.08.2007. / 08:59

Autor: Martina Čizmić

VATIKAN

Letite na hodočašće vatikanskim prijevoznikom

Vatikanski kardinali svečano će ispratiti prvi nisko-tarifni čarter let iz Rima za Lourdes u Francuskoj. Cilj je nisko tarifnog čartera prevesti katoličke hodočasnike do svetišta. Prvi let kreće s malim avionom u vlasništvu talijanske pošte.

Zrakoplovna tvrtka "Mistral Air" s kojom je Vatikan potpisao petogorišnji ugovor očekuje da će u prvoj godini prevesti oko 150 tisuća hodočasnika. Letovi će ići do katoličkih svetišta u Francuskoj, Poljskoj, Španjolskoj, ali i na Bliskom istoku. U planu je uključivanje i Meksika.

Vatikan je ugovor potpisao preko svoje lokalne putničke agencije koja organizira hodočašća za rimsku biskupiju. Zrakoplovna tvrtka "Mistral Air" inače prevozi terete, pisma i pakete za talijansku poštu.

Nisko-tarifne prijevozničke tvrtke dobro posluju u Italiji. Prošle godine promet im se povećao za 20 posto.

Vatikan nema zrakoplovnu kompaniju niti aerodrom, već samo heliodrom koji papa koristi za kraća putovanja. No, dva Mistral Airova aviona već su obojena u vatikanske boje žutu i bijelu. Čak je i unutrašnjost prilagođena vjernicima. Ukrašena je sa svetim natpisima poput "Tražim tvoje lice, Bože".

Vezane vijesti

Vatikan ucjenjuju

Vatikan ucjenjuju

Vatikan je izložen ucjeni, posebice nakon dokumenata koje je prošli tjedan objavio dnevni list La Repubblica, priopćila je u srijedu Sveta Stolica i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika