27.08.2007. / 09:10

Autor: Marko Biočina

ELITNI TURIZAM

Rekordan broj megajahti na Jadranu

U prvoj polovici 2007. godine u ACI-jevim je marinama boravilo čak 120 megajahti, što je čak četrdesetak više nego prošle godine. Najviše ih je bilo u Splitu, Skradinu i Dubrovniku, a najpoznatiji jadranski gost svakako je bio ruski oligarh Roman Abramovič.

Problem je u tome što Hrvatska ne nudi ništa što bi vlasnike tih elitnih i skupih plovila dulje zadržalo u našoj zemlji. Adekvatna ponuda u ACI marinama trebala bi sadržavati skupe prodavaonice kreatorske odjeće, draguljarnice i elitne klubove, kakavima obiluju destinacije u Grčkoj i Francuskoj. Zato će ACI, po rječima njegovog direktora Ante Violića, ove godine u modernizaciju marina uložiti više od 66 milijuna kuna.

S kvalitetnijom ponudom trebalo bi se i povećati vrijeme boravka nautičara u marinama koje je u prvoj polovici 2007. iznosilo 1,3 dana. Nautičari su najduže boravili u Opatiji i Dubrovniku (1,8 dana, a najviše uplovljavanja je ubilježila marina Palmižana na hvarskim Paklenim otocima, koju je posjetilo gotovo sedam i pol tisuća plovila.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika