27.08.2007. / 12:44

Autor: Nina Tomljanović

UVRIJEĐENI MUSLIMANI

Amerikanci nehotice uvrijedili Afganistance

Sve lopte su po sebi imale nacrtane zastave raznih zemalja, no na loptama je bila i zastava Saudijske Arabije s islamskom deklaracijom vjere koja uključuje imena Alaha i proroka Muhameda

Američka vojska u Afganistanu izrazila je žaljenje zbog kampanje koju je provela kako bi zadobila simpatije, a koja je na kraju uvrijedila vjerske osjećaje muslimana. Naime riječ je o desetcima nogometnih lopti koje su američki vojnici u petak bacili iz helikoptera, kao poklon djeci, na jednom području u južnom Afganistanu. Sve lopte su po sebi imale nacrtane zastave raznih zemalja, no na loptama je bila i zastava Saudijske Arabije s islamskom deklaracijom vjere koja uključuje imena Alaha i proroka Muhameda.

Za muslimane je vrlo uvredljivo udaranje nogom po nečemu na čemu su imena Alaha i Muhameda. "Ova lopta nosi poruku s kojom, kao atomska bomba, može prouzročiti krvoproliće i nesigurnost u svim dijelovima Afganistana", piše vodeći afganistanski privatni dnevnik Cheragh.

Glasnogovornica američke vojske kazala je da je podjela lopti bila u sklopu humanitarne akcije dobre volje za afganistansku djecu te da vojska nije bila svjesna osjetljivosti tog pitanja.

Vezane vijesti

Afganistanci su izgubili strpljenje

Afganistanci su izgubili strpljenje

Zastupnici u Afganistanskom parlamentu su izjavili kako su 'izgubili strpljenje' sa stranim trupama u zemlji, piše BBC. Podsjetimo kako je u nedjelju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika