27.08.2007. / 15:31

Autor: Nina Tomljanović

BURZOVNO TRGOVANJE

Upis dionica T-HT-a započinje 17. rujna

Prema najavama iz Hanfe javna ponuda dionica Hrvatskog telekoma (T-HT), putem javne ponude, trebala bi početi 17. rujna, dok bi uvrštenje na burze bilo 5. listopada. Najmanje 20 posto, a najviše 23 posto prodat će se putem javne ponude.

Predstavnici Vlade poručili su da je poznato da će u procesu skorašnje javne ponude prednost u upisu imati hrvatski građani za koje je, kao i u slučaju Ine, utvrđen pojedinačni limit od 38.000 kuna. Ukoliko dionice kupljene pod tim uvjetima građani zadrže najmanje godinu dana, na svakih deset dionica imat će pravo i na jednu, dopunsku dionicu. Za kupnju dionica T-HT-a već sada postoji veliko zanimanje i građana i institucionalnih ulagača, što ukazuje na to da bi javna prodaja mogla biti uspješna. U sindikatima T-HT-a su nezadovoljni nakanom Vlade da povuče izvanrednu dividendu iz T-HT-a, iako odluka o tome ''još nije donesena''. Uprava T-HT je u sklopu priprema za skori izlazak na burzu, riješila sa sindikatima problem ''zbrinjavanja više od 390 radnika u THT-u'' do kraja godine.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika