30.07.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

KUBA – KANADA

PREBJEGLA 23 MLADA KUBANSKA KATOLIKA

TORONTO, HAVANA: Dvadeset i troje mladih kubanskih katolika, koji su bili u kubanskoj delegaciji na Festivalu katoličke mladosti u kanadskom gradu Torontu, ostali su u Kanadi i ne namjeravaju se više vratiti u domovinu. Kubanska katolička crkva, uz odobrenje vlasti, poslala je u Toronto na taj veliki skup katoličke mladosti iz cijelog svijeta, kojem je prisustvovao i papa Ivan Pavao II, delegaciju od 200 mladih ljudi.
Neki od njih, čim su stigli u Kanadu, napustili su grupu, te su individualno stupili u kontakt sa svojim rođacima u SAD i Kanadi, dok su drugi u odlučili prebjeći grupno, a čini se da su u tome imali pomoć nekih katoličkih organizacija u Kanadi. Prema službenom priopćenju Katoličke crkve Kube oni se sada nalaze u “sigurnoj kući” u Kanadi, gdje će biti dok svi ostali članovi kubanske delegacije ne napuste Kanadu, a tada će stupiti u kontakt s kanadskim vlastima kako bi zatražili politički azil. Navodno je ovaj bijeg dvadeset pet kubanskih mladića i djevojaka ostavio loš dojam na ostale članove delegacije, koji su se vratili na Kubu. Neki američki kongresmeni već su zatražili od kanadskog premijera Jeana Chretiena da svim mladim kubanskim prebjezima dade politički azil.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika