Objavljeno u Nacionalu br. 615, 2007-08-28

Autor: Plamenko Cvitić

UVOZNIK GUMA ZA ŽVAKANJE I DALJE U SPORU S HRVATSKIM ZAVODOM ZA JAVNO ZDRAVSTVO

'Velike sise' prošle sve analize, ali i dalje - zabranjene

Marko MATIJEVIĆ, uvoznik guma za žvakanje 'Big Boobs', prošlog je tjedna od HZJZ-a ponovo dobio odluku o zabrani prodaje u RHMarko MATIJEVIĆ, uvoznik guma za žvakanje 'Big Boobs', prošlog je tjedna od HZJZ-a ponovo dobio odluku o zabrani prodaje u RHMarko Matijević, uvoznik guma za žvakanje Big boobs (eng. velike sise) tužit će Jadranku Balenović, voditeljicu Odsjeka za kvalitetu namirnica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zbog, kako kaže, ozbiljne štete koju je prouzrokovala njegovoj tvrtki. To je novinaru Nacionala najavio prošlog tjedna kada je dobio pismeno izvješće HZJZ-a u kojem su sporne gume za žvakanje navedene kao zdravstveno neispravne, iako su ponovno dobile prolaznu ocjenu na svim testovima.

Tako se ovaj proizvod i dalje neće smjeti prodavati u Hrvatskoj. Unatoč činjenici da su žvakaće gume u Zavodu, gdje su analizirane na Odsjeku za mikrobiologiju namirnica, Odsjeku za kvalitetu namirnica, Odsjeku za metale i nemetale te Odsjeku za aditive, arome i mirise, prošle sve kontrole, ponovno su "pale" kod Jadranke Balenović. Ona je u obrazloženju svoje odluke gume za žvakanje Big boobs proglasila neispravnima samo zato što “dovodi potrošača u zabludu”. Uvoznik “Velikih sisa” za Nacional je prokomentirao:

“Nakon mjesec i pol koliko im je trebalo da analiziraju žvakaće, uzorak je prošao sva ispitivanja i sve kontrole, osim kod Jadranke Balenović zbog čijeg subjektivnog mišljenja je proizvod ocijenjen negativno. Ona i dalje tvrdi da bi moj proizvod mogao biti štetan za zdravlje.

Sramotno je za hrvatski zdravstveni i pravni sustav da o subjektivnoj ocjeni jedne osobe ovisi hoće li poduzetnici moći uvoziti neke proizvode ili ne. Ja ću podastrijeti sudu mišljenje dr. Tihomira Vraneševića s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji je napisao knjigu “Upravljanje markama” i stručnjak je za brendove. On će potvrditi da je sve ovo neosnovano jer robna marka nema značenje niti se prevodi. Po mišljenju Jadranke Balenović mogli bismo zaključiti da kekse “Domaćica” proizvodi neka domaćica, a ne tvornica Kraš. Znači li to da se u mlijeku Dukat nalaze dukati ili u coca-coli ima biljke koke?” kazao je Matijević.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika