28.08.2007. / 16:38

Autor: Martina Čizmić

BETONIRANJE OBALE

Mraoviću prijeti zatvor

Protiv Josipa Mraovića podignut je optužni prijedlog zbog bespravno sagrađenog objekta uz rijeku Liku. Tužiteljstvo za Mraovića traži desetomjesečnu zatvorsku kaznu.

Mraovića se tereti da je od 3. do 5. kolovoza ove godine u Bilaju kraj Gospića bez građevinske dozvole betonom sazidao obalu rijeke Like u duljini 54 metra. Time je prekršio Zakon o vodama i Zakon o gradnji.

Građevinska inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva donijela je sredinom kolovoza rješenje o uklanjanju bespravno sagrađenog objekta uz obalu rijeke. Dali su mu rok od deset dana od dostave rješenja da sam ukloni bespravno sagrađen potporni zid, stepenice i terasu.

Mraović je izjavio da je zid sagradio kako se zemlja i drveće ne bi urušavali u rijeku i da se zaštiti od zmija. Najavio je i žalbu na rješenje građevinske inspekcije. O betoniranju obale rijeke Like upozorili su članovi Sportsko-ribolovne udruge Lika koji smatraju da je Mraović betoniranjem ugrozio riblji fond i narušio prirodni izgled obale.

Mraović je jučer Općinskom državnom odvjetništvu uputio zahtjev za pokretanje istrage protiv potpredsjednika hrvatskog Sabora Darka Milinovića. Više o optužbama koje je iznio možete pročitati ovdje.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika