29.08.2007. / 08:56

Autor: Marko Biočina

POLITIKA

Kovačević: "Splitska banka je primjer Linićeve privatizacije"

Na konferenciji uza novinare Hrvatske stranke prava održanoj u Varaždinu, saborski zastupnik Pero Kovačević je bivšeg SDP-ovog potpredsjednika Vlade Slavka Linića opisao kako glavnog krivca za, po njemu, katastrofalnu privatizaciju Splitske banke.

„Za vrijeme bivše vlasti pod vodstvom Slavka Linića privatizirana je Splitska banka. Prodana je Talijanu za 86 milijuna eura, a on ju je odmah prodao Austrijancu za 136 milijuna eura. Najnovije je da je Splitska banka prodana dalje vlasniku iz Francuske za čak milijardu eura. Hrvatska država je na gubitku od nevjerojatnih 914 milijuna eura i zamislite koliko smo autocesta i drugih objekata mogli sagraditi tim novcem. Ovo je primjer privatizacije pod okriljem Slavka Linića za vrijeme bivše vlasti“, rekao je Kovačević.

Kovačević smatra kako je moguće privući i kvalitetne strane ulagače u Hrvatsku, no da je reforma pravosuđa prvi preduvjet za to.

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika