29.08.2007. / 15:54

Autor: Nina Tomljanović

BEOGRAD

Kacin: "Srbiju na putu ka EU čeka još puno posla"

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izrazio je nezadovoljstvo što veći broj zakona, koji Srbiju trebaju približiti europskim integracijama, još nije niti u izradi

Nakon trodnevnog posjeda Beogradu, izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin, kazao je kako je zadovoljan posjetom Srbiji i njenim napretkom u području zakonodavstva, ali naglasio je kako prema putu u Europsku uniju, Srbiju čeka još puno posla. Izrazio je nezadovoljstvo što veći broj zakona, koji Srbiju trebaju približiti europskim integracijama, još nije niti u izradi. "Na Vladi Srbije je sada najveći dio zadatka da pripremi zakone, kako bi ih parlament usvojio i kako bi se stvari pomicale naprijed", kazao je Kacin te dodao :"Loptica je na vašoj strani, isto kao i brzina puta ka EU ", poručio je.

Istom prigodom, predsjednik parlamentarnog odbora za europske integracije Miloš Jevtić je rekao da će krajem listopada Europski parlament razmatrati Kacino izvješće o Srbiji te naveo kako je vrlo važno da srbijanski parlament počne usvajati prioritetne zakone. Po njegovim riječima, do studenoga, kada Europska komisija podnosi izviješće o napretku Srbije, srbijanski bi parlament trebao usvojiti 44 zakona i taj se posao pokušava ubrzati usvajanjem zakona u paketu.

Jevtić je naglasio da izvješće Europskog parlamenta treba sadržavati ocjenu o tome što je sve Srbija napravila u procesu približavanja europskim integracijama i navesti sve obveze koje treba ispuniti.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika