30.08.2007. / 16:00

Autor: Nina Tomljanović

DIONICE HOLDINGA "ĐURO ĐAKOVIĆ"

HFP krenuo s upisom dionica braniteljima

Hrvatski fond za privatizaciju, braniteljima koji sudjeluju u naknadnom otkupu dionica Holdinga "Đuro Đaković" , potvrdio je da se krenulo s upisom njihova vlasništva. Branitelji su to kazali na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Slavonskom Brodu, te su napomenuli kako nema više razloga za najavljeni prosvjed u vezi sa sutrašnjom skupštinom dioničara. "Iz fonda su potvrdili da u ponedjeljak kreću tabularne izjave prema Središnjoj depozitarnoj agenciji i izjave o kupovini dionica prema braniteljima koji ih još nisu primili", kazao je Ivan Barić, predsjednik Kluba branitelja "Đuro Đaković Specijalna vozila" zahvalivši predstavnicima Brodsko-posavske županije na potpori koju su dobili.

Branitelji su prošloga tjedna najavili prosvjed blokadom sutrašnje skupštine dioničara Holdinga "Đuro Đaković", jer im je zbog akcije Maestro bio zaustavljen upis u vlasništvo dionica koje su platili 11 milijuna kuna još u lipnju. Tada je HFP na adrese 682 branitelja poslao ugovore za otkup dionica. Ugovore su potpisala i dionice platila 463 branitelja. Procjenjuje se da će branitelji po upisu u vlasništvo raspolagati s 15 posto dionica Holdinga "Đuro Đaković".

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec u subotu je najavio da će se nastojati riješiti pitanje branitelja koji su kupili dionice u naknadno odobrenom otkupu, a kojima je zbog akcije "Maestro" bio blokiran prijenos vlasništva dionica u Središnjoj depozitarnoj agenciji.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika