31.08.2007. / 10:54

Autor: Martina Čizmić

PISMO PUČKOG PRAVOBRANITELJA

Malčić optužio Zdravka Mamića za sukob interesa

Pučki pravobranitelj Jurica Malčić poslao je ministru znanosti, obrazovanja i športa Draganu Primorcu u kojem ga upozorava na mogući sukob interesa izvršnog dopredsjednika NK Dinama Zdravka Mamića.

Malčić upozorava da su mediji u posljednjih mjesec dana izvještavali su o transferima igrača NK Dinamo u inozemstvo. Prema tim izvješćima transferi su obavljeni preko menadžerske tvrtke Mamić sport agency na čelu koje je sin Zdravka Mamića, Mario. Malčić pita da li je zbog toga Zdravko Mamić u sukobu interesa, a na štetu NK Dinamo kao udruge građana, djelomično financiran sredstvima porezni obveznika.

On preporučuje da Ministarstvo provede nadzor i očituje se o eventualno povredi članka 27. stavka 3. Zakona o športu. Članak propisuje da članovi tijela športskog kluba-udruge za natjecanje ne mogu biti osobe koje s menadžerima u športu djeluju zajednički. Prema članku 34. stavak 3. Zakona o športu fizičke osobe djeluju zajednički ako su u krvnom srodstvu (preci i potomci), braća i sestre i njihovi potomci, ako su bračni ili izvanbračni drugovi te u odnosu posvojitelj-posvojenik.

Malčić traži da ga se izvijesti u roku od 30 dana, te da Ministarstvo poduzme odgovarajuće mjere ili izvjesti javnost o nepostojanju sukoba interesa.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika