31.08.2007. / 14:07

Autor: Martina Čizmić

BERLIN

Nijemac dobio 3000 eura zbog plastične lubanje

Jedan je Njemac dobio tri tisuće eura odštete zato što mu je vrh lubanje tijekom operacije mozga zamijenjen plastičnim dijelom.

Liječnici su mu odstranili vrh lubanje i odložili kost u hladnjak, kako bi ju kasnije mogli ponovno pričvrstiti. No, zbog kvara na hladnjaku kost se "pokvarila" i nije se više mogla vratiti na njegovu glavu. Liječnici su mu tu kost odlučili zamijeniti plastičnom protezom koja će štiti mozak.

Nijemac je tražio odštetu od najmanje 20 tisuća eura objašnjavajući da mu proteza izaziva glavobolje, utječe na njegovu ravnotežu i čini vrh glave osjetljivijim na vodu.

Nakon konzultacija sa stručnjacima, sud je presudio da je operacija uzrokovala neugodnosti koje je čovjek opisao, a ne proteza. Stručnjaci su čak istaknuli da je novi vrh lubanje bolji od originalnog. Zbog toga su mu je sud dodijelio samo tri tisuće eura odšete.

Vezane vijesti

SAD će isplatiti milijardu dolara američkim indijancima

SAD će isplatiti milijardu dolara američkim indijancima

SAD je pristao isplatiti više od milijardu dolara plemenima američkih indijanaca, njih 41, u okviru parnice o korištenju njihove zemlje i dobara,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika