01.09.2007. / 12:20

Autor: Nina Tomljanović

BORBA PROTIV POŽARA

Talijanski ministar za okoliš najavio strategiju protiv požara

Požari ne pogađaju samo jug Europe, od Grčke do Italije, od Španjolske do Hrvatske - koja je u žalosti zbog pogibije sedmorice vatrogasaca - nego i južnu obalu Sredozemlja

Zbog izvanrednog stanja prouzročenog požarima na jugu Europe, talijanski ministar za okoliš Alfonso Pecoraro Scanio će danas u Lisabonu na sastanku ministara članica Europske unije predstaviti prijedloge za novu europsku strategiju borbe protiv požara s kojima se treba suočiti "na globalni način", izvijestila je agencija ANSA.

Požari ne pogađaju samo jug Europe, od Grčke do Italije, od Španjolske do Hrvatske - koja je u žalosti zbog pogibije sedmorice vatrogasaca - nego i južnu obalu Sredozemlja.

Massimo D'Alma, talijanski ministar vanjskih poslova je kazao da najprije treba "razmjerno brzo stvoriti strukturu za koordinaciju u europskom sjedištu koja će međusobno povezati različite nacionalne strukture i omogućiti brzu intervenciju na temelju mehanizma automatske međusobne pomoći".

Prema stvaranju budućih specijalnih snaga sigurnosti Europske unije, za što će vjerojatno trebati dosta vremena, to mora biti prvi korak.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika