01.09.2007. / 19:05

Autor: Goran Jurić

TRAGEDIJA NA KORNATIMA

Vatrogasci umrli zbog opeklina

Prepoznavanje je bilo otežano zbog visokog stupnja oštećenosti tijela vatrom, a identificirani su vanjskim pregledom, na temelju predmeta, dijelova odjeće i obuće te vizualnim prepoznavanjem onih koji su imali dovoljno snage da ih pogledaju

Članovi obitelji identificirali su danas tijela šestorice vatrogasaca na Odjelu patologije splitske Kliničke bolnice. Obdukcijom je utvrđen i uzrok smrti – izravna posljedica opeklina. Vatrogasci su zadobili opekline trećeg i četvrtog stupnja na 90 – 95 posto površine tijela te je smrt nastupila kao izravna posljedica opeklina. Obdukcija je obavljena po nalogu istražnog Županijskog suda u Šibeniku.

Sumnje da su vatrogasci umrli zbog gušenja ugljičnim monoksidom su opovrgnute, unatoč vrlo visokim koncentracijama ugljičnog monoksida koje su imali u krvotoku.

Poginuli vatrogasci su Dino Klarić (33), Ivica Crvelina (52), Ivan Marinović (37) iz šibenske Javne vatrogasne postrojbe, 17-godišnji Marko Stančićo iz Dobrovoljnoga vatrogasnog društva iz Tisna te 19-godišnjaci Gabrijel Skočić i Hrvoje Strikoman iz Dobrovoljnoga vatogasnog društva iz Vodica.

Prepoznavanje je bilo otežano zbog visokog stupnja oštećenosti tijela vatrom, a identificirani su vanjskim pregledom, na temelju predmeta, dijelova odjeće i obuće te vizualnim prepoznavanjem onih koji su imali dovoljno snage da ih pogledaju, rekla je dr. Marija Definis-Gojanović.

U zagrebačkoj Traumatološkoj klinici jutros je u 2,45 sati od posljedica teških opeklina umro i Ante Crvelin, vatrogasac tišnjanskoga DVD-a, a stanje ostale šestorice teško ozlijeđenih vatrogasaca, smještenih u dvjema zagrebačkim bolnicama i u splitskoj bolnici, i dalje je teško i život im je ugrožen.

Za ponedjeljak je najavljena komemoracija u šibenskome Kazalištu na kojoj će biti i premijer Ivo Sanader. Taj je dan Vlada proglasila nacionalnim Danom žalosti, a u Šibensko-kninskoj županiji jučer je proglašena sedmodnevna žalost.

Šibenska policija priopćila je danas kako je - zbog sumnje da je požar na Kornatu izazvao bacanjem opuška - istražnome sucu Županijskoga suda privela 20-godišnjeg recepcionara Nacionalnog parka.

Opsežna policijska istraga se nastavlja kako bi se utvrdila moguća odgovornost i ostalih osoba za smrt i stradavanje vatrogasaca.

Više o čitavoj tragediji pročitajte ovdje.

Vezane vijesti

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Iako novi zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata tek treba biti usvojen, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika