03.09.2007. / 09:11

Autor: Nina Tomljanović

NESREĆA

Na Rabu izgorjela jahta s tri tone goriva

Nakon što je požar stavljen pod kontrolu, jahta je odvučena od obale i u 4 sata potopljena na dubini od 18 metara, navodi Državni centar 112

Rano jutros u uvali Čifnat na Rabu, 10 metara od obale, izgorjela je jahta duga 22 metra s tri tone goriva. Nakon što je u 2,20 sati dojavljen požar, gasili su ga vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Raba i brod za ekološke nesreće.

Posada koja je bila na jahti u vrijeme nesreće, sama se evakuirala gumenim čamcima. Postavljene su brane za sprječavanje širenja naftne mrlje te će gasitelji tijekom dana ispumpavati naftu s površine mora.

Nakon što je požar stavljen pod kontrolu, jahta je odvučena od obale i u 4 sata potopljena na dubini od 18 metara, navodi Državni centar 112.

Vatrogasno operativno središte iz Divulja je izvijestilo da je jučer u 20,30 sati dojavljen požar šaša na Vranskom jezeru-Banjevac. Gase ga gasitelji zadarske Javne vatrogasne postrojbe, a zbog muljevitog i nepristupačnog terena od jutros u 6 sati u gašenje požara uključio se i kanader.

Vezane vijesti

Petrol predstavio novu generaciju goriva

Petrol predstavio novu generaciju goriva

Grupa Petrol predstavila je novu generaciju visokokvalitetnih pogonskih goriva Q Max, od sada dostupnih na svim benzinskim postajama Grupe u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika