03.09.2007. / 11:17

Autor: Marijana Zrinjski

OSIJEK

Đapić više nije gradonačelnik Osijeka

Osječki gradonačelnik Anto Đapić danas je na sjednici Gradskog vijeća ponudio ostavku koju je prihvatilo 17 od 23 vijećnika koji su nazočila sjednici.

Osim vijećnika HDSSB-a, odstupanje s dužnosti zatražili su i vijećnici oporbenih stranaka HSLS-a, HSU-a, HNS-a i HSS-a.

Formalni razlog razilaženja s koalicijskim partnerima jest neslaganje s modelom gradnje sportske dvorane u Osijeku koja bi gradu na Dravi osigurala sudjelovanje u Svjetskom prvenstvu u rukometu, no na koju bi Đapić kao gradonačelnik utrošio čak 900 milijuna kuna. Unatoč spekulacijama da se radi o "prljavom poslu", te da je nemoguće da sportska dvorana toliko košta, Đapić je ustvrdio kako je posao s nastavno-športskom dvoranom Gradski vrt "najbolji mogući za Osijek i potpuno čist, te da ga je izdao koalicijski partner - Glavašev HDSSB". Predsjednik osječkoga Gradskog vijeća Branimir Glavaš jučer je pak podnio neopozivu ostavku zato što, kako je objasnio, ne podupire Đapićev model financiranja sportske dvorane Gradski vrt.

"Osijek neće biti domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva 2009., jer neće imati dvoranu. Kao gradonačelnik pokazao sam "mnogo umijeća", jer su vođenje grada opterećivali teški sukobi Glavaševe stranke s Vladom. Nerazumna platforma sučeljavanja sa Zagrebom, pod izgovorom brige za regiju, Osijeku nikada neće donijeti ništa dobro", zaključio je Đapić te dodao: "Napadom na mene htjeli su produžiti svoj politički život, a partnere za to našli su u svojim dojučerašnjim najljućim neprijateljima. Odlazim s mjesta gradonačelnika, čistog obraza i mirne savjesti, ponosan jer smo pokazali lice odgovorne politike. Odlazim da bih se vratio".

Župan Osječko- Baranjske Županije , Krešimir Bubalo za Nacional hr. kratko je komentirao da je Đapić podnio ostakvu u posljednji trenutak. "Ionako bi ga vijećnici razriješili s dužnosti, podnio je ostavku četri minute do dvanaest". Dodaje kako će se projekt Dvorane radi kojeg je sada već bivši gradonačelnik odstupio s dužnosti, realizirati do kraja, no naglasio je da postoji mogućnost raspisivanja novog natječaja. Ako se novi natječaj ne raspiše, ukupni troškovi sportske dvorane zajedno s kompletnim održavanjem i plaćama 15 djelatnika u prvih deset godina, stajat će nešto manje od 400 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika