04.09.2007. / 20:12

Autor: Maja Profuntar

Extra zona

Nataša Janjić: "Između mene i Milutina kemija postoji samo u filmu"

Ovih se dana u okolici Beograda snima visokobudžetna povijesna drama "Sveti Georgije ubija aždahu", u kojoj glavnu žensku ulogu tumači mlada splitska glumica Nataša Janjić; u intervjuu za Extru otkriva detalje sa snimanja te kako se snašla u ljubavnom trokutu

Dvadesetpetogodišnja splitska glumica Nataša Janjić, dobitnica Zlatne arene i Nagrade hrvatskog glumišta te stalna članica ansambla dramskog kazališta Gavella, zadnja dva mjeseca u Srbiji snima povijesnu dramu „Sveti Georgije ubiva aždahu“. Riječ je o najskupljem filmu u povijesti srpske kinematografije, s budžetom većim od 5 milijuna eura, na čelu sa Srđanom Dragojevićem kao redateljem i Lazarom Ristovskim kao producentom i glavnim muškim glumcem. Nataša Janjić u ovom filmu tumači glavnu žensku ulogu, koja će je zasigurno promovirati u jednu od najuspješnijih mladih glumica na prostorima bivše Jugoslavije. S Natašom Janjić razgovarali smo tijekom njezina kratkog boravka u Zagrebu u pauzi snimanja, a mlada Splićanka otkrila nam je poneki detalj sa snimanja, priznala kako ne teži inozemnoj karijeri te najavila kako sa svojim dečkom, sarajevskim redateljem Antonijem Nuićem, planira nove zajedničke projekte, no ne i vjenčanje.
EXTRA: Ovih ste dana zauzeti snimanjem filma „Sveti Georgije ubiva aždahu“ u kojem tumačite glavnu žensku ulogu, Katarinu. Kako ste za nju izabrani?
- Audicije su organizirane u Beogradu, po Bosni i u Zagrebu, gdje se održavala audicija na koju sam i ja pozvana. Neko vrijeme nije bilo glasa od produkcijske ekipe filma, a onda mi je, sasvim nenadano i na moju opću radost i nevjericu, stigao poziv da dođem u Beograd.
EXTRA: Zašto niste vjerovali da možete dobiti ulogu?
- Jer sam vrlo samokritična. Zapravo, već dugo nisam pročitala neki scenarij poput ovog, za koji bih rekla da ima ulogu baš za mene. No, onda dođeš na audiciju, vidiš svoje slabosti i mane, suočiš se s istinom i shvatiš kako si malen i nemoćan. Nisam se previše nadala jer je konkurencija bila vrlo jaka i bilo mi je nevjerojatno da bi uzeli djevojku iz Hrvatske da glumi glavnu ulogu u srpskom filmu. To je glavni razlog zbog kojeg sam mislila da neću dobiti ulogu.
EXTRA: Srpski mediji zbog toga su navodno dosta negodovali. Kako ste vi prihvatili takve kritike?
- Iskreno, oko toga se nije digla baš tolika prašina. Ljude je najviše zanimalo hoću li moći govoriti taj srpski kao da je moj materinji jezik.
EXTRA: Kako ste svladali jezik?
- Imam dobar sluh tako da se nisam bojala da neću uspjeti. U Beograd sam otišla nešto ranije da malo slušam kako tamo govore, a i radila sam s jednim lektorom koji predaje govor i dikciju na beogradskoj Akademiji. S njim sam akcentuirala svoje rečenice, a ostalo sam radila po sluhu i osjećaju. Nadam se da moj srpski neće drugima bosti uši, to mi je najvažnije. A gluma je ista na svakom jeziku.
EXTRA: U filmu „Sveti Georgije ubiva aždahu“ glumi dosta poznatih glumaca.
- Da, sama velika imena: Lazar Ristovski, koji je ujedno i producent filma, Bora Todorović, Dragan Nikolić, Milena Dravić, Zoran Cvijanović, Nebojša Glogovac…
EXTRA: Kako je bilo naći se među legendama jugoslavenskog filma?
- Najveći šok doživjela sam na prvoj tiskovnoj konferenciji u Beogradu. Došlo je mnogo novinara, mi smo sjedili za stolom, a mene su smjestili između Dragana Nikolića i Dušana Kovačevića. Nisam mogla vjerovati, osjećaj je bio pomalo poput kliničke smrti, kao da sam sve gledala negdje izvana.
Više u novom broju Extre...

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika