03.09.2007. / 13:19

Autor: Jelena Badovinac

Extra zona

Goran Višnjić želi DNK analizu u Americi

Extra istražuje s kakvim se sve problemima suočio odvjetnički tim Mirele Rupić već prije postupka utvrđivanja očinstva Gorana Višnjića nad njezinom kćeri Lanom Lourdes; među ostalim, on je još prijavljen na svojoj zagrebačkoj adresi

Čini se da je glumac Goran Višnjić skloniji odugovlačenju postupka utvrđivanja očinstva nad svojom izvanbračnom kćeri Lanom Lourdes, nego njegovu brzom rješavanju. Prema najnovijim informacijama koje smo dobili iz ureda odvjetnika Nenada Škare, opunomoćenika Mirele Rupić, Šibenčanke koja tvrdi da je upravo hollywoodski glumac otac njezina djeteta, Goran Višnjić protivi se DNK analizi u Hrvatskoj. Kako nam je rekao Nenad Škare, 35-godišnji glumac taj medicinski postupak želi obaviti u Americi, s čime se ne slažu Mirela Rupić i njezin odvjetnik.

"Primili smo odgovor Goranova opunomoćenika na našu tužbu u kojem u vrlo kratkim crtama zahtijeva da postupak bude obavljen u Americi. Ne znam koji su njegovi motivi za tako nešto, no mi se tome protivimo. Prije svega, postupak se vodi u Hrvatskoj, dakle logično je da se i medicinska analiza obavi ovdje. Nikako nećemo pristati na soluciju da se to radi u Americi. Naime, tamo se institucije koje obavljaju ovakvu analizu uglavnom financiraju iz privatnih donacija, njihov rad je sumnjiv i ne želimo riskirati. U Hrvatskoj je, barem do sada, bilo nemoguće lažiranje", tvrdi Nenad Škare.

DNK analiza se u Hrvatskoj provodi na Sudskoj medicini u sklopu dviju zagrebačkih bolnica - KBC Šalata i KBC Rebro. Kod utvrđivanja očinstva, provodi se analiza uzoraka krvi i sline na temelju koje se uzorak potencijalnog oca uspoređuje s djetetovim. Ova metoda jedina s 99,9-postotnom sigurnošću utvrđuje očinstvo, a do pogreške može doći jedino ako su davatelji jednojajčani blizanci čija je DNK ista. Kako nam je na Sudskoj medicini rečeno, do sada nisu imali slučaj podmićivanja niti je itko ikada optužen zbog lažiranja dokaza. Rezultati o očinstvu čekaju se mjesec dana.
S obzirom da je Višnjić još uvijek prijavljen na svojoj staroj zagrebačkoj adresi, Skokin prilaz 8, na kojoj zapravo ne stanuje već godinama, poziv za sud - točnije za prvo ročište 26. rujna - uručen mu je preko odvjetničkog ureda Marijana Hanžekovića, koji ga zastupa u ovom procesu. Nije tajna da Višnjić skriva svoju američku adresu kako ne bi mogao primati sudske pozive. Isti su problem svojedobno imale i pravnica Irina Damić te glumica Sanja Vejnović, nekadašnje partnerice i vlasnice agencije Kvadar koje su ga tužile jer im, kao matičnoj agenciji, nije isplaćivao postotak od svojih angažmana u inozemstvu. Sud je presudio u korist Kvadra i odredio da Višnjić mora platiti zaostatke u iznosu od 216.763,50 kuna parničnih troškova. Glumac je tada otkazao suradnju s bivšim odvjetnikom Danilom Gregovićem i angažirao Hanžekovićev ured koji je uložio žalbu na presudu.
U nedavnom intervjuu za Story Goran Višnjić izjavio je kako je na račun Mirele Rupić nekoliko puta uplatio po 1500 dolara.

"Mirela se žalila da nema od čega živjeti i ponudio sam joj, kad se dijete rodilo, da joj šaljem tisuću dolara mjesečno, ali je ona nakon nekoliko mjeseci počela tražiti više. Sad plaćam tisuću i pol svaki mjesec", rekao je tada Višnjić. No, Nenad Škare potvrdio nam je informaciju da je Višnjić do sada na račun Mirele Rupić sveukupno uplatio samo 1500 dolara. Kako bismo informaciju provjerili i kod njegovih odvjetnika, kontaktirali smo s uredom Marijana Hanžekovića, no tajnica nam je rekla da se odvjetnica zadužena za slučaj Višnjić zbog obveza ne može javiti, a mobilni telefon nam je odbila dati. Iako smo tajnici ostavili broj telefona na koji nas može nazvati i zamolili je da prenese poruku, nitko iz ureda nije kontaktirao s nama.
Više u novom broju Extre...

Vezane vijesti

Višnjić i Douglas snimaju film u Banja Luci?

Višnjić i Douglas snimaju film u Banja Luci?

Banjalučki filmaši najavljuju snimanje hollywoodskog filma o istinitom događaju za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, izvještava Blic. Nitko od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika