03.09.2007. / 16:45

Autor: Martina Čizmić

ISTRAŽIVANJE

Ženama poljubac više znači

Tim istraživača sa Sveučilišta u New Yorku ispitao je preko tisuću studenata i otkrio da žene više pažnje posvećuju poljupcima. One ih koriste kako bi procjenile potencijalnog partnera, a kasnije u vezi, kako bi održale intimnost i status same veze.

No, muškarcima poljupci nisu toliko važni. Oni ih koriste samo kako bi si povećali izglede za seks. Također, manje biraju koga će poljubiti ili s kim će se seksati. Češće su spremni stupiti u seksualne odnose sa nekim bez poljubaca, sa nekim tko ih ne privlači ili pristati na seks sa nekim za koga misle da se loše ljubi.

Poljupci su važan mehanizam povezivana za žene. U dugotrajnim vezama žene pridaju veću važnost poljupcima nego muškarci. Za razliku od njih, muškarcima važnost poljupca opada što je veza dugotrajnija. Muškarcima su privlačniji strastveniji poljupci koji uključuju i jezik koji su češći na početku veze.

Glavni istraživač dr. Gordon Gallup rekao je da su se poljupci tijekom vremena razvili u veoma bitan dio udvaranja. Poljupci se koriste za međusobno povezivanje i testiranje.

No, kako ističe dr. Glenn Wilson sa Londonskog Instituta za psihijatriju, muškarci mogu širiti "svoje sjeme" okolo, a žene su te koje će snositi posljedice. Zbog toga i više biraju.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika