Objavljeno u Nacionalu br. 616, 2007-09-03

Autor: Nacionalova redakcija

KARIJERA I NOVAC

'Ostajemo u telekomunikacijama'

Sebastian Popović nakon prodaje Vodatela najavljuje nove projekte

Sebastian PopovićSebastian PopovićSebastian Popović, osnivač, predsjednik uprave i dosadašnji suvlasnik telekomunikacijske tvrtke Vodatel d.o.o., potpisnik je najvećeg posla na telekom tržištu vrijednog 80 milijuna kuna. Tvrtku, koju je zajedno s partnerima Darkom Budorom i Deanom Janačekom osnovao s početnim kapitalom od 30 tisuća kuna, prodao je konkurentskoj tvrtki Metronetu za 80 milijuna kuna.

NACIONAL: Dobili ste veliki novac za svoju kompaniju. Slijedi li odmor?
- Ne. Još uvijek smo angažirani kao menadžeri. Transakcija bi trebala biti u rujnu, a onda ćemo u tranzicijskom razdoblju od maksimalno šest mjeseci preuzeti savjetodavnu ulogu. Nakon toga ćemo prestati s angažmanom i Vodatelom i krenuti u nove projekte.

NACIONAL: Kakve projekte?
- U suradnji s investicijskim savjetnicima već smo napravili portfelj piramide koja će podrazumijevati sudjelovanje na tržištu kapitala, ali ćemo biti nazočni i na telekomunikacijskom tržištu u još nedovoljno definiranom obliku.

NACIONAL: Znači li to da stvarate konkurenciju tvrtki kojoj ste prodali svoju kompaniju?
- Neću reći ni da, ni ne. Sve što mogu reći je da ostajemo u telekomunikacijama. Za sada imamo nekoliko ideja i u intenzivnim smo pregovorima o nekim projektima. Tek kada napravimo poslovne planove moći ćemo ozbiljnije pričati o tome. Sad je još prerano.

NACIONAL: Zašto ste odlučili prodati uspješnu kompaniju?
- Lagao bih kada bih rekao da novac nije jedan od glavnih razloga. Prodaju smo planirali odmah nakon osnivanja kompanije. Poduzetnici često griješe kada svoju kompaniju tretiraju kao svoje dijete. Prodaja je normalan proces koji ide zajedno s poslovanjem. Možemo samo žaliti što možda više nećemo uspjeti stvoriti tako uspješan tim kakav smo stvorili u Vodatelu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika