03.09.2007. / 18:11

Autor: Martina Čizmić

OSIJEK

Osnovano povjerenstvo za dvoranu

Gradsko vijeće Osijeka nakon višesatne je rasprave većinom glasova odlučilo osnovati višestranačko povjerenstvo kao posebno radno tijelo.

Njegova zadaća biti će preispitivanje sadašnjeg modela financiranja izgradnje dvorane "Gradski vrt", odnosno predlaganje novog načina financiranja.

U povjerenstvo su imenovani predstavnici HDSSB-a, HSLS-a, HSS-a, HSU-a, SDP-a te nezavisni vijećnik Ivan Bešlić.

Gradsko vijeće smatra da treba izgraditi nastavno-športsku dvoranu "Gradski vrt", no za nižu cijenu, vodeći računa o mogućnostima gradskoga proračuna.

Dogradonačelnik i predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić rekao je kako je cijena gradnje dvorane po modelu JPP-a od 843 milijuna kuna "bezobrazno visoka" te ponovio da je HDSSB za uzimanje zajma za gradnju koji bi s kamatama iznosio 320 milijuna kuna.

Dogradonačelnik Gordan Matković izvijestio kako je Poglavarstvo većinom glasova zaključilo da ostaje pri prijašnjim odlukama o izgradnji dvorane. Vijećnik HSLS-a Zlatko Kramarić ocijenio je da bi nakon današnje neopozive ostavke bivšeg gradonačelnika Đapića članovi njegovog tima trebali snositi političke posljedice takvog čina.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika