Objavljeno u Nacionalu br. 616, 2007-09-03

Autor: Nacionalova redakcija

SLUČAJ 'ZATROVANA VODA'

Uzrok trovanja - jeftine cijevi

Zagrebgradnja, tvrtka koja je ugradila opasne cijevi, u poslovnim je aranžmanima s dobavljačem građevnog materijala

ZGRADA koju je Zagrebgradnja nedavno dovršila u Novoj Branimirovoj u Zagrebu u prizemlju će imati prostorije PetrokovaZGRADA koju je Zagrebgradnja nedavno dovršila u Novoj Branimirovoj u Zagrebu u prizemlju će imati prostorije PetrokovaPrema neslužbenim nalazima krim policije, za problem zatrovane vode u zagrebačkom naselju Vrbani 3 krive su vodovodne cijevi koje je u nekoliko zgrada ugradila tvrtka Zagrebgradnja. Direktor tvrtke Branko Vojnović u ponedjeljak, 3. rujna, za Nacional je odbio komentirati optužbe s kojima se njegova tvrtka suočava posljednjih nekoliko dana, ali je kazao da je sporne cijevi kupio od tvrtke Petrokov, koja je velik opskrbljivač građevnog materijala, no odbio je mogućnost da je za sporne cijevi odgovorna tvrtka koja ih je Zagrebgradnji prodala, čime bi vjerojatno umanjio negativan imidž koji prati njegovu tvrtku od početka afere.

Policijskim istražiteljima proteklih se dana zanimljivim učinio odnos tvrtki Zagrebgradnja i Petrokov. Osim kupoprodaje građevnog materijala, te dvije tvrtke zapravo već godinama imaju mnogo ozbiljniji poslovni odnos. Zagrebgradnja, naime, gradi stambene objekte na zemljištima koja su u vlasništvu tvrtke Petrokov, a jedna od takvih zajedničkih izgradnji je i projekt u zagrebačkoj Branimirovoj ulici, gdje je jedna stambena zgrada već gotovo završena te se u njoj već oprema novi dućan tvrtke Petrokov, a druga zgrada počinje se graditi. Zbog tih razloga istražitelji pokušavaju ustanoviti jesu li cijevi sumnjiva porijekla došle sa skladišta tvrtke Petrokov, što bi značilo da je u cijeli slučaj upletena i ta tvrtka, ili je Zagrebgradnja samostalno nabavila cijevi koje su prouzročile onečišćenje vode u naselju Vrbani.

Vezane vijesti

Predstavnik stanara primio prijeteće pismo

Policija u Heinzelovoj ulici u Zagrebu danas je zaprimila prijavu Wiliema Thura, predstavnika stanara Palinovečke 19 i j k l, zbog otvorenih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika