03.09.2007. / 19:55

Autor: Martina Čizmić

IZAZIVANJE POŽARA

Podignut optužni prijedlog protiv zaposlenika NP Kornati

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je istražnom sucu za mladež istražni zahtjev protiv Paška Petrine zbog teškoga kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Odvjetništvo ističe kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 30. kolovoza ove godine na otoku Kornat boravio kao zaposlenik Javne ustanove Nacionalni park Kornati.

Nakon što je popušio cigaretu, odbacio je neugašeni opušak u suhu travu iako je bio svjestan da može doći do požara i ugrožavanja ljudi i imovine. Dalje navode kako se vatra proširila prema sjeverozapadnom dijelu otoka i tako ugrozila kuće i stanovnika, a onda i okružila skupinu vatrogasaca. Zbog toga je smrtno stradalo osam osoba, dok ih je pet teško ozlijeđeno.

Županijski sud u Šibeniku produljio je pritvor osumnjičenom do 30. rujna, zbog osnovane sumnje da će utjecati na svjedoke i posebno teških okolnosti djela.

Vezane vijesti

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Iako novi zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata tek treba biti usvojen, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika