03.09.2007. / 20:31

Autor: Martina Čizmić

REAGIRANJA

VIP i T-mobile o slaboj pokrivenosti Kornata signalom

Na medijske natpise o slaboj pokrivenosti Kornata signalima mobilnih mreža javili su se iz T-mobilea i VIP-a.

Iz VIP-a kažu da prema svim provedenim mjerenjima imaju najkvalitetniju mrežu u Hrvatskoj te da na području Kornata osiguravaju maksimalnu pokrivenost signalom s obzirom na vrlo zahtjevne uvjete i probleme koje su imali s Nacionalnim parkom Kornati.

Ističu da su svjesni važnosti mobilnog signala za lokalno stanovništvo i posjetitelje te pokušavaju osigurati što bolju pokrivenost. Ipak napominju da sve interventne postrojbe koriste službene kanale komunikacije, različite oblike radio veza i ne mogu se oslanjati isključivo na GSM tehnologiju.

Iz VIP-a još poručuju da je dobivanje svih dozvola za postavljanje baznih stanica u nacionalnim parkovima, parkovima prirode i na drugim zaštićenim lokacijama izuzetno složen postupak. Zbog toga pozivaju uprave svih zaštićenih područja da ubuduće pokažu više razumjevanja za osiguravanje komunikacije na takvim lokacijama.

I u T-mobileu kažu da se već godinama bore za dobivanje građevinske dozvole u nacionalnom parku, no da im ju Ministarstvo graditeljstva i zaštite okoliša ne želi odobriti. Ističu da još od 1998. godine pokušavaju dobiti sve potrebne dozvole za instalaciju opreme za mobilne komunikacije u NP Kornati.

Odbijeni su jer prostornim planom na Kornatima nije predviđena izgradnja novih postaja pokretnih komunikacija. Iz oba operatera izražavaju najiskrenije i najdublje izraze sućuti obiteljima stradalih vatrogasaca i nadu u brzi oporavak ozlijeđenih.

Vezane vijesti

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Iako novi zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata tek treba biti usvojen, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika