04.09.2007. / 09:47

Autor: Nina Tomljanović

ŠOPING

U Avenue Mallu preko vikenda potrošeno 30 milijuna kuna

Prema svjetskim istraživanjima, prosječan posjetitelj trgovačkog centra potroši 20 eura. Kako Avenue Mall ima 120 trgovina, to znači da bi se iznos mogao popeti i do 4 milijuna eura

Nakon što je u prva dva sata brojne trgovine, prilikom otvorenja novog trgovačkog centra Avenue Mall posjetilo čak osam tisuća kupaca, ovaj vikend taj broj se popeo do vrtoglavih 200 tisuća. Naime, velike gužve u Sigetu počele su još u petak poslijepodne te su se nastavile do nedjelje kasno navečer. Jučer je gužva bila samo malo manja, a procjenjuje se kako su kupci samo u prvom vikendu potrošili oko 30 milijuna kuna.

Najviše zanimanja kupci su pokazali za modnu kuću Zara i trgovinu obućom Deichmann te parfumeriju Sephora i Super Konzum. Prema svjetskim istraživanjima, prosječan posjetitelj trgovačkog centra potroši 20 eura. Kako Avenue Mall ima 120 trgovina, to znači da bi se iznos mogao popeti i do 4 milijuna eura.

Najluksuzniji centar veličine 80 tisuća četvornih metara počelo se graditi prije dvije godine, a na šest etaža nalazi se 125 trgovina, 9 kinodvorana, 8 restorana i 6 kafića. Osim ekskluzivnih trgovina poput CK, Tommy Hilfigera i Max & Co-a, nudi i mladenačke butike poput Morgana, Esprita, New Yorkera te trgovine s tehničkom robom Sony i Play Station centar. Restorani, kojima je radno vrijeme do tri sata ujutro, imaju bogatu ponudu tajlandske, bavarske, meksičke i talijanske kuhinje, a svi rade kao samoposluživanja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika