04.09.2007. / 12:49

Autor: Nina Tomljanović

SREDNJA AMERIKA

Evakuacija zbog uragana Felix

Felix, svrstan u četvrtu jako opasnu kategoriju uragana, jača na svom putu prema Hondurasu i Nikaragvi, s vjetrovima brzine od 250 kilometara na sat. Mnogi se boje da bi Felix mogao biti repriza uragana Mitch, koji je 1998. godine u Srednjoj Americi odnio oko 10.000 života

Pred očekivanim naletom uragana Felixa, danas su deseci tisuća stanovnika Hondurasa evakuirani u skloništa, ali njih oko 15.000 zbog nedostatka prijevoza moralo je ostati u svojim domovima čekati dolazak olujnih vjetrova i kiša.

Felix, svrstan u četvrtu jako opasnu kategoriju uragana, jača na svom putu prema Hondurasu i Nikaragvi, s vjetrovima brzine od 250 kilometara na sat. Mnogi se boje da bi Felix mogao biti repriza uragana Mitch, koji je 1998. godine u Srednjoj Americi odnio oko 10.000 života. "Moglo bi biti ozbiljne štete i ljudskih žrtava ako ljudi ne poduzmu mjere zaštite", izjavio je predsjednik Hondurasa Manuel Zelaya.

Idućih nekoliko sati, uragan bi trebao udariti južno od granice Nikaragve i Hondurasa, pogoditi južni deo Belizea, a zatim preko džungle Peten u Gvatemali prijeći na teritorij Meksika.

Vezane vijesti

Represivno naličje Europe

Represivno naličje Europe

Njemačka policija počela je u srijedu ispred sjedišta Europske središnje banke (ECB) mirno uklanjati protukapitalističke prosvjednike iz pokreta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika