05.09.2007. / 12:00

Autor: Dean Sinovčić

Extra zona

Vanecija - 7.dan: Richard Gere odlučio zaradu od filma "The Hunting Party" dati u fond za razminiravanje

Dean Sinovčić je ovu ekskluzivnu vijest saznao od Billa Blocka, producenta filma "The Hunting Party", s kojim se susreo kad je bio na večeri s Vinkom Grubišićem i njegovom suprugom Dinkom; intervjuirao je Woodyja Allena i Ewana McGregora i žao mu je što nije porazgovarao s britanskim redateljem Kenom Loachom

U ponedjeljak uvečer održan je party u povodu filma «The Hunting Party» ali kako je svečana premijera održana u ponoć, tako je party trajao od 21 do 23 sata nakon čega su svi otišli na ponoćnu premijeru. Party je održan na brodu Dantea Ferretija i zapravo je i bolje da je rano završio jer je u ponoć započelo pravo nevrijeme tako da bi uzvanici spašavali svu skuocjenu garderobu da je, kojim slučajem, party potrajao do dugo u noć. U utorak uvečer, dok sam u Veneciji večerao s Vinkom Grubišićem, direktorom Jadran Filma čijom je zaslugom film većim dijelom sniman u Hrvatskoj, i njegovom suprugom Dinkom, susreli smo se s Billom Blockom, jednim od dva producenta filma «The Hunting Party». Block ima oko 50 godina, bio je u lagano pripitom stanju i u društvu svoje dvostruko mlađe djevojke, dugonoge plavuše iz čijeg se naglaska moglo naslutiti da ju je težak život u nekoj od zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza nagnao da se preseli na zapad. Block je bio sav sretan što je susreo Grubišića te nam je rekao ekskluzivnu vijest kako je Richard Gere zaradu od filma «The Hunting Party» odlučio dati u fond za razminiravanje. Nažalost, alkohol je previše utjecao na Blocka pa mi nije znao odgovoriti na pitanje odnosili se to na samo na Bosnu ili i na razminiravanje Hrvatske. Saznat ćemo uskoro.
U utorak ujutro intervjuirao sam Woodyja Allena, on nije pripit ali je već nekoliko godina nagluh na lijevo uho. Sjećam se kako mi ništa nije bilo jasno kada sam ga intervjuirao prije nekoliko godina, mislio sam da je moj engleski kriminalno loš jer je stalno tražio da ponovim pitanje. Ovog puta sam se i za to pripremio, ali me je i agentica upozorila da pitanja moram postavljati «loud and clear». Bio sam toliko jasan i glasan da su moja pitanja čuli svi konobari iz hotela Des Bains gdje je intervju održan. Uglavnom, Woody Allen se žali da i dalje teško nalazi financijere za svoj film. «Ja ne tražim ni 20 ni 200 milijuna dolara koliko se danas troši na snimanje filmova. Ja tražim samo 15, nekada je to 14, nekada je to 16, ali 15 milijuna je srednja brojka. A onda me pitaju tko će glumiti u mom filmu, što ja nikada ne želim reći. Onda me pitaju koja je radnja filma, ni to ne želim reći unaprijed. I tako dolazim do financijskih problema», rekao mi je Allen u toliko simpatičnom tonu da sam odmah zaboravio koliko mi se njegov novi film «Cassandra's Dream» ne sviđa. Tako zaboravan intervjuirao sam Ewana McGregora, glavnog glumca Allenovog filma, koji je beskrajno simpatičan, veseo i stalno nasmijan. Prepričavao mi je svoje avanture s motociklističkih putovanja, posljednje mu je trajalo tri mjeseca, s frendom je obilazio Afriku i usput snimio dokumentarac. Žena mu pomalo prigovara zbog tih putovanja ali on se ne da, najavljujući nova. Što se tiče filma, iznervirao se jedino kada sam ga pitao je li istina da su ga producenti optužili da je on kriv za financijski neuspjeh visokobudžetnog filma «Otok» prije dvije godine. «Nisu me producenti optužili već samo jedan producent. Kakav drkadžija, on je kriv za neuspjeh filma ali je sve prebacio na mene. Budala», sav crven u licu rekao mi je McGregor.
Konačno smo dočekali i premijeru filma «I'm not There», biografiju Boba Dylana, a Dylana u filmu glumi četvero glumaca, Heath Ledger, Richard Gere, Christian Bale i Cate Blanchett. Da, Cate Blanchett, ženska osoba, ga glumi. Film nije klasična biografija, pokriva događaje do 1975. godine, ali najbitnije je da je film odličan čak i meni koji Dylanovu biografiju ne znam napamet. Problem je s mlađom publikom, naročito djevojkama, koji su usred filma napuštali projekciju. Ako već ne znaju ništa o Dylanu, gdje im je onda mašta?
Posljednjih dana opisivao sam loše odnose novinara i redatelja, ali ima i suprotnih primjera. Na Lidu se trenutno nalazi i Ken Loach, briljantni britanski redatelj čiji ljevičarski i socijalno osviješteni filmovi često osvajaju najveće nagrade na festivalima. Njegov novi film «It's a free World…» se nalazi u konkurenciji za Zlatnog lava. Film je sniman u Poljskoj i Loach je u ponedjeljak susreo poljsku novinarku Magdalenu Michalsku u skupom hotelu «Des Bains». Kao pravi ljevičar rekao joj je «Ne želim plaćati 20 eura za sendvič u ovom skupom hotelu. Znate li gdje se u blizini može nešto pojesti?» Otišli su do obližnjeg kioska s hot dogom, sjeli, jeli i pričali pola sata o filmovima. Ako je netko ljubomoran na mene što sam pričao s Ewanom McGregorom, ja sam ljubomoran na Magdu koja je neobavezno pričala s Kenom Loachom.

Vezane vijesti

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Američka glumica Demi Moore, koja je službeno u studenom objavila da se rastaje od Ashtona Kutchera nakon tri godine braka, odlučila je da njezino… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika