30.07.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

NBA KOŠARKA

SUCI U NBA MOĆI ĆE KORISTITI PONOVLJENU SNIMKU PRI DONOŠENJU ODLUKA

SUCI U NBA MOĆI ĆE KORISTITI PONOVLJENU SNIMKU PRI DONOŠENJU ODLUKA

Nakon nekoliko ključnih sudačkih propusta u prošlogodišnjem doigravanju, čelnici NBA lige dopustit će svojim sucima korištenje ponovljene snimke, prvenstveno radi provjeravanja sumnjivih šutova na isteku vremena. Odlučeno je da će se pravilo primjenjivati ove sezone, a zatim će upravni odbor NBA lige donijeti konačnu odluku o njegovom trajnom usvajanju. Da je ovo pravilo primjenjivano protekle sezone, pitanje je bi li Los Angeles Lakersi osvojili svoj treći uzastopni naslov, budući da im je u četvrtoj utakmici finala zapadne konferencije protiv Sacramento Kingsa priznata trica postignuta nakon isteka poluvremena. Lakersi su na kraju te utakmice pobijedili 100:99, izjednačili na 2:2 u pobjedama te na kraju osvojili naslov u odlučujućoj , sedmoj utakmici.
Mogućnost korištenja ponovljene snimke imaju suci u hokeju na ledu, a postoji inicijativa da se njeno korištenje dopusti i nogometnim sucima. Čelnici FIFA-e se tome protive tvrdeći da bi to oduzelo ljudsku dimenziju ovoj igri.

Vezane vijesti

NBA: Miami na korak do naslova

NBA: Miami na korak do naslova

Pobjedom protiv Oklahoma City Thundera u svojoj American Airlines Areni 104-98 u petoj utakmici finala doigravanja NBA lige, košarkaši Miami Heata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika