05.09.2007. / 14:09

Autor: Nina Tomljanović

TRAGEDIJA

Održana komemoracija za Tomislava Crvelina

Danas je u Tisnom održana komemoracija u povodu smrti dobrovoljnog vatrogasca iz Tisnog 23-godišnjeg Tomislava Crvelina, osme žrtve požara na Korantu.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Tisno Ivica Kaleb, načelnik općine Joso Stegić, šibensko-kninski dožupan Željko Šimunac te predsjednik tišnjanskog KUD-a Hartić u kojemu je Crvelin u limenoj glazbi svirao trubu prisustvovali su komemoraciji.

Tomislav je bio i sportaš. Bio je kapetan mjesnog vaterpolskog kluba te veslač u veslačkom klubu Dupin iz Tisnog. Prije godinu dana diplomirao je na vatrogasnoj školi u Zagrebu.

Mladić je preminuo 3. rujna u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju od posljedica požara na Kornatu koji se dogodio 30. kolovoza. Imao je opekline II. i III. stupnja, a bilo mu je opečeno gotovo 90 posto kože. Umro je od zatajenja srca tijekom priprema za operaciju otklanjanja odumrlog tkiva.

Pokop Tomislava Crvelina održat će se u 17 sati na groblju Sv. Duh u Tisnom, gdje su u ponedjeljak pokopani i njegovi prijatelji i kolege vatrogasci Ivica i Ante Crvelin, te Marko Stančić.

Na konferenciji za novinare u KB-u Dubrava i Klinici za traumatologiju danas je rečeno da je zdravstveno stanje trojice stradalih vatrogasaca, koji se liječe u zagrebačkim bolnicama, i dalje vrlo teško, a dvojici vatrogasaca koji se liječe u KB-u Dubrava danas se stanje pogoršano.

Pročelnik Zavoda za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KB-a Dubrava Ino Husedžinović rekao je kako je kod obojice stradalih vatrogasaca došlo do dišnih i kardiovaskularnih poteškoća.

Dr. Husendžinović je kazao da je kod Josipa Lučića došlo do problema s disanjem i u kardiovaskularnom sustavu, uz probleme u radu bubrega i prokrvljenosti organa, koji zbog toga ne funkcioniraju kako bi trebali. Lučić je na kontinuiranoj hemodijalizi, kako bi se rasteretila funkcija bubrega, a obavljen je i kirurški zahvat uklanjanja odumrlog tkiva (nekrektomija) na šaci i podlaktici.

Marinku Kneževiću stanje se također pogoršalo, ima kardiovaskularne probleme i probleme s disanjem, te će se i na njemu obaviti manja nekrektomija, dodao je dr. Husedžinović.

Kritično je stanje i Karla Ševerdije, koji je smješten u Kliniku za traumatologiju, rekao je ravnatelj Klinike dr. Ante Muljačić.

Karlo je još uvijek u životnoj opasnosti, koja nam ne daje za pravo davati dugoročne prognoze, kazao je dr. Muljačić te dodao kako je zbog toga odgođena planirana nekrektomija.

Stradali vatrogasac nije kontaktibilan, a njegove laboratorijske vrijednosti koncentracije kisika u krvi pokazuju da mora i dalje biti na respiratoru.

Umjetnu kožu koju smo naručili iz Amerike trebala bi stići ovih dana, no i da je danas imamo, ne bismo mogli operirati pacijenta jer bi to za njega bilo opasno po život, rekao je dr. Muljačić dodajući da će se trenutak operacije odrediti kad ona ne bude štetila pacijentu.

Vezane vijesti

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Iako novi zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata tek treba biti usvojen, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika