05.09.2007. / 15:28

Autor: Marijana Zrinjski

IZVOZ POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA

Vesna Škare Ožbolt napala Čobankovića

Pozivajući se na srbijanski tisak u kojem stoji da je Srbija ove godine, u odnosu na prošlu, povećala izvoz poljoprivrednih proizvoda za 43,3 posto, te ostvarila 309 milijuna dolara agrarnog vanjskotrgovinskog suficita, predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare Ožboltu, uputila je danas pitanje ministru poljoporivrede Petru Čobankoviću zašto i Hrvatska ne može ostvariti takav napredak.

Također je pozvala Vladu da javnosti predoči prednosti i nedostatke najavljene izgradnje višenamjenskog kanala Dunav-Sava. "DC smatra kako je u ovom trenutku izgradnja kanala Dunav-Sava preskupa i pitanje je koliko će se isplatiti njegova gradnja", izjavila je na konferenciji za novinstvo u Vinkovcima te dodala kako bi se u protivnom mogao dogoditi još jedan Obrovac, politički projekt koji će građani plaćati, a neće od njega imati koristi.
Predsjednica DC-a smatra kako se "slične stvari događaju i oko izgradnje mosta kopno-Pelješac", te da "most kopno-Pelješac ne može biti državni prioritet" u trenutku dok se Hrvatska suočava s rezultatima ovogodišnje suše.

Po njezinim riječima, DC je još u travnju upozoravao Vladu na potrebu izgradnje sustava za navodnjavanje. "Umjesto da se krene s brzom izgradnjom sustava za navodnjavanje kroz nabavu crpki i kopanje arteških bunara, potencira se izgradnja kanala Dunav-Sava kao da će on u kratkom roku riješiti problem navodnjavanja", kazala je.

Vezane vijesti

Kosor: Čobanković mi nije najavio da će otići iz politike

Kosor: Čobanković mi nije najavio da će otići iz politike

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je danas kako joj potpredsjednik stranke Petar Čobanković nije najavio da će otići iz politike te da s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika