05.09.2007. / 17:12

Autor: Marijana Zrinjski

SUĐENJE

Norac: "Nije bilo dvostruke linije zapovijedanja"

Bivši načelnik pješaštva u Glavnom stožeru Rudolf Brlečić svjedočeći na suđenju za zločine počinjene u akciji Medački džep, kazao je da je pravi zapovjednik na gospićkom području bio Mirko Norac koji je zapovijedi dobivao od tzv. druge zapovjedne linije i samog pokojnog ministra obrane Gojka Šuška.

"Rahim Ademi nije uspio zapovijedati. U Gospiću je vedrio i oblačio Mirko Norac. Bio je mlad i bahat, hrabar, ali i samovoljan", kazao je Brlečić.

Rekao je da je skupina lokalnih zapovjednika i političara još 1991. Norca pokušala smijeniti te da o tome postojala i pismena zapovijed predsjednika Tuđmana, ali je Norčevu smjenu spriječio Šušak. Skupinu koja ga je nagovarala da smijeni Norca, Šušak je poslao, kaže Brlečoć, u "vražju mater", ispričao je Brlečić, dodajući da je savjetovao da se mladog časnika, koji je u Lici navodno bio moćniji od zapovjednika zbornog područja, pošalje u Ameriku na školovanje. "Da su to tada učinili Norac danas ne bi bio na optuženičkoj klupi", kazao je svjedok.

Norac je na kraju današnje rasprave zaključio da Brlečić svjedoči protiv njega zbog osobne netrpeljivosti te ustvrdio da nikada nije bilo dvostruke linije zapovijedanje.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika