06.09.2007. / 08:41

Autor: Marko Biočina

PRAVOSUĐE

Ipak postupak protiv suca Milanovića

Predsjednica Županijskog suda u Gospiću Dubravka Rudelić zatražila je od Državnog sudbenog vijeća da se protiv suca Branka Milanovića pokrene stegovni postupak. Kao razlog poketanja postupka nije naveden njegov posljednji skandal s puštanjem Vinka Budiše, već ukupno ponašanje koje šteti ugledu pravosuđa.

Usprkos svim Milanovićevim skandalima, ovo je prvi put da se protiv njega provodi postupak. To je oduvijek bilo pravdano autonomijom sudstva. Milanović je dosad više puta svojim presudama šokirao hrvatsku javnost.

Tako je presudi Svetozaru Karanu, optuženom za ratne zločine naveo kako "optuženi s svojim precima i Osmanlijama već 500 godina vrši genocid nad Hrvatima". 1997. godine Milanović je oslobodio silovatelja pod izlikom da je žrtva zrela žena koja se mogla obraniti. Slično je shvatio i slučaj kada je Joso Mraović bio optužen da je silovao američku košarkašicu Illishu Jarrett. Mraović je bio optužen da je žrtvi gurnuo prst u anus, no Milanović je optužbu odbacio kao neosnovanu, obrazloživši kako je to ekvivalent rukovanju.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika