06.09.2007. / 09:17

Autor: Nina Tomljanović

TEHNOLOGIJA

Apple predstavio iPod Touch

Apple. Inc. jučer je predstavio novi uređaj svog popularnog iPod Toucha koji nudi bežično preuzimanje pjesama u svim lokacijama Starbucksa u SAD-a uz mogućnost bežične mreže.

Cijena novog iPod Toucha iznosi 299 dolara s memorijom od 8 GB, dok će cijena istog uređaja sa16 GB memorije iznositi 399 dolara. Novi iPod ima i laki pristup prema najboljim web pretraživačima kao što su Google, Yahoo i Safari te također laki pristup popularnom YouTube-u. "To je jedno od sedam svjetskih čuda, jednostavno je nevjerojatan", kazao je Steve Jobs osnivač i predsjednik uprave Applea na predstavljanju novog iPoda u San Franciscu.

Od listopada, zaštitni znak Starbucksa upalit će se na iPod-u kad god korisnik prolazi blizu lokala s Wi-Fi uslugom. Jobs je predstavio i novu verziju vodećeg iPoda na tržištu, uključujući iPod Nano s povećanim zaslonom na 2.5 inča za gledanje filmova i igranje ugrađenih igrica. Novi Nano, koji će u trgovine stići već ovog vikenda, dolazi s memorijom od 4 GB, a cijena će mu iznositi 149 dolara dok će isti s 8 GB memorije stajati 199 dolara.

Inače, jučer je Apple Inc. drastično snizio cijenu svog revolucionarnog mobitela iPhonea te prekinuo prodaju njegove slabije verzije predstavivši novu verziju svog popularnog iPod medija playera, s bežićnim pristupom Internetu te raznim funkcijama preuzetih s iPhonea. "Želimo staviti iPhone u puno čarapa tijekom ove blagdanske sezone", rekao je Jobs.

Vezane vijesti

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor informatičkog diva Apple, Tim Cook, odustao je od 75 milijuna dolara dividende od dionica kojima je tvrtka nagradila svoje zaposlenike,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika