06.09.2007. / 10:47

Autor: Marijana Zrinjski

ISTRAGA

Tragediju na Kornatu istražit će interdisciplinarna stručna skupina

Tragediju na otoku Kornatu istražit će i radna skupina sastavljena od 20-ak stručnjaka iz raznih područja, a biti će predvođena ravnateljem Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja Brankom Smrekarom.

Interdisciplinarna stručna skupina osnovana je odlukom ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina, a zadaća joj je utvrditi okolnosti požara i stradavanja vatrogasaca na otoku Kornat, nakon čega će o svemu podnijeti izvješće Vijeću za nacionalnu sigurnost. Sjednica tog vijeća sazvana je za idući tjedan.

Uz voditelja Branka Smrekara u radnoj skupini je još 20 stručnjaka iz Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb, Zavoda za sudsku medicinu KBC Firule Split, Državnog hidrometeorološkog zavoda, Zavoda za vatrootpornost tkanine zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Glavnog stožera Oružanih snaga RH, Ministarstva obrane i Visoke škole za sigurnost.
U skupinu su uključeni i predstavnici Ravnateljstva policije, Inspekcije za zaštitu od požara i vatrogastva, Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić" te stručnjak za telekomunikacije. U MUP-u kažu da voditelj skupine može u rad uključiti i druge stručnjake ako se za to ukaže potreba.

Vezane vijesti

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Iako novi zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata tek treba biti usvojen, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika