06.09.2007. / 11:35

Autor: Marko Biočina

NOVI RONALD REAGAN

Glumac iz "Zakona i reda" želi biti američki predsjednik

Hollywoodski glumac i bivši senator Fred Thompson sinoć je službeno potvrdio kako se planira kandidirati za mjesto američkog predsjednika. Thompson, javnosti najpoznatiji po ulozi javnog tužitelja Arthura Brancha u popularnoj televizijskoj seriji „Zakon i red“, dosadašnju je političku karijeru gradio kroz američki Senat, gdje je zastupao saveznu državu Tennessee.

Thompson je Republikanac, a kao mladi odvjetnik sudjelovao je u saslušanjima vezanim za aferu Watergate. Smatra ga se jednim od najutjecajnijih washingtonskih lobista. Njegova predsjednička kandidatura ne smatra se posebnim iznenađenjem, jer je Thompson već dugo vremena pokazivao predsjedničke ambicije.

S obzirom da se Freda Thompsona smatra pripadnikom konzervativne struje u Republikanskoj stranci, predviđa se kako bi mogao osvojiti potporu onih glasača kojima su postojeći republikanski kandidati preliberalni.Ipak, analitičari mu ne daju previše šansi da u konkurenciji Rudolpha Giulianija, Johna McCaina i Milta Romneya izbori republikansku nominaciju.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika