07.09.2007. / 12:24

Autor: Martina Čizmić

MOBBING NA POSLU

Suprotstavi se šefu i letiš s posla

Kineskinja tuži svog bivšeg poslodavca jer je dobila otkaz. Politika je tvrtke da otpušta zaposlenike koji se suprotstave svom svom šefu tri puta.

HWA-1 Enterprise Co Ltd. tvrtka smještena u Xiamenu u Kini dala je otkaz ženi jer nije platila novčane kazne koje su joj nametnuli kada se suprotstavila svom šefu.

U tvrtki su rekli da prvo "odgovaranje šefu" za sobom povlači kaznu od 4 dolara, drugo kaznu od 13 dolara, a treće otkaz.

Otpuštena žena kažnjena je prvi put jer se suprotstavila svom nadređenom nakon što joj je prigovorio da nije isputnila obrazac. Voditelj tvornice u kojoj je radila rekao joj je da prema pravilima tvrtke, zaposlenici nemaju pravo suprotstaviti se menadžmentu, bili oni u pravu ili ne. Moraju slušati naredbe.

Prijetili su joj sa drugom kaznom jer je odbila platiti prvu, a otkaz je dobila nakon što je zaprijetila da će svog nadređenog prijaviti odjelu ljudskih resursa unutar tvrtke.

Voditelj tvornice rekao je da je imao svako pravo uručiti joj otkaz. Istaknuo je da tvrtka ima pravo prekinuti radni odnos sa svaki zaposlenikom koji prekrši radnu disciplinu ili neko od tvrtkinih pravila.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika