07.09.2007. / 13:38

Autor: Berislav Jelinić

AMATERIZAM U HNS-u

Sponzorima karte za tribinu jug

Nacional je od dobro upućenih krugova bliskih Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) doznao da su dužnosnici Hrvatskog nogometnog saveza uoči kvalifikacijske nogometne utakmice Hrvatske i Estonije za Europsko prvenstvo 2008. napravili gaf kojim su uvrijedili jednog od svojih sponzora. Dio Menedžmenta tvrtke Grand auto, zastupnika Forda za Hrvatsku, koji sa Hrvatskim nogometnim savezom ima potpisan sponzorski ugovor, dobio je ovih dana za svoje potrebe nekoliko besplatnih ulaznica za utakmicu Hrvatske i Estonije.

Sponzor HNS-a vjerojatno se neugodno iznenadio kada je doznao da im je HNS ponajprije namijenio karte za tribinu jug na maksimirskom stadionu, iako su u tvrtku navodno stigle i dvije karte za ložu. Osim te dvije karte za ložu, sponzor je dobio i nekoliko karata za tribinu jug. Riječ je o najneuglednijem dijelu tog ionako oronulog stadiona, koji se otvara za gledatelje samo u posebnim prilikama, kada je interes za utakmicu izuzetno velik. Bit će u subotu zanimljivo vidjeti hoće li maksimirski stadion biti pun do te mjere da će biti puštene u prodaju i karte za južnu tribinu. U protivnom, moguće je da će na toj tribini biti smješteni samo menedžeri sponzora koji su dužnosnicima HNS-a dali na korištenje Fordova vozila. Tko zna, možda su ih dužnosnici HNS-a ondje smjestili kako što bolje vidjeli eventualnu promotivnu vožnju Fordovih automobila po atletskoj stazi stadiona.

Marketinški stručnjaci s kojima je Nacional razgovarao tvrde da se radi o previdu HNS-a i neizravnoj uvredi sponzora, koji bi mogli imati racionalno objašnjenje samo ako se time htjelo isforsirati prijevremeni prekid ugovora o suradnji, kako bi neka druga vozila postala službeni sponzor nogometne reprezentacije.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika