07.09.2007. / 17:25

Autor: Nina Tomljanović

SABOR

Potpora Vlade za potpunu izgradnju Istarskog ipsilona

Predsjednik Vlade Ivo Sanader istaknuo je kako se Vlada odlučila dati punu potporu izgradnji punog profila autoceste jer Istarski ipsilon sa sadašnjim profilom ne može zadovoljiti prometne potrebe

Na današnjoj sjednici, Vlada RH donijela je odluku o sklapanju Sporazuma o postupka refinanciranja prve faze izgradnje Istarskog ipsilona i postupka pregovaranja za financiranje izgradnje punog profila te autoceste.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader istaknuo je kako se Vlada odlučila dati punu potporu izgradnji punog profila autoceste jer Istarski ipsilon sa sadašnjim profilom ne može zadovoljiti prometne potrebe.

Branko Bačić, državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka je najavio da će izgradnja punog profila Istarskog ipsilona početi u listopadu, istaknuvši da je izgradnja punog profila te autoceste bila planirana kada promet na poluautocesti dosegne 10 tisuća vozila dnevno, što je godišnji prosjek i 16 tisuća vozila dnevno, što je ljetni prosjek. To bi se dogodilo 2010. godine.

Vezane vijesti

Rušenje premijerkine rodne kuće?

Rušenje premijerkine rodne kuće?

Grad Lipik želi otkupiti kuću u vlasništvu Zorke Kosor, majke premijerke Jadranke Kosor, kako bi se na tom mjestu uredio mali trg i prolaz,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika