07.09.2007. / 19:06

Autor: Nina Tomljanović

AFERA MADDIE

U automobilu roditelja pronađena krv malene Madeleine

Zbog novih, šokantnih dokaza, Kate McCann je službeno proglašena osumnjičenom, što policajcima dozvoljava da je podvrgnu ispitivanju

Nakon što je službeno objavljeno da je majka Madeleine McCann osumnjičena za njezin nestanak, krv malene Maddy pronađena je u automobilu njenih roditelja.

Glasnogovornica obitelji Justine McGuinness priopćila je kako portugalska policija vjeruje da tragovi krvi pronađeni u automobilu njenih roditelja, unajmljenom 25 dana nakon što je nestala, pripadaju Maddy.

Zbog novih, šokantnih dokaza, Kate McCann je službeno proglašena osumnjičenom, što policajcima dozvoljava da je podvrgnu ispitivanju. Glasnogovornica obitelji optužbe protiv majke proglasila je nevjerojatnima.

Britanskim novinarimasu prijatelji obitelji kazali kako je odvjetnik obitelji izvijestio Kate McCann da postoji mogućnost da se protiv nje podnesu službene optužbe zbog Madeleineinog nestanka.

Osumnjičena majka malene Madeleine

Nakon više od četiri mjeseca nestanka male Britanke Madeleine McCann, u turističkom kompleksu na jugu Portugala, njezina majka Kate McCann mogla bi dobiti status osumnjičene. U posljednja 24 sata, McCann će biti drugi puta ispitana na policiji. Prvo je saslušana jučer oko 11 sati, a ponovo je saslušana danas u prostorijama pravosudne policije u Portimaou.

Prema riječima njezina glasnogovornika Davida Hughesa, McCann podvrgnuta je "ispitivanju osobe koju se sumnjiči da je počinila kriminalnu radnju", ali to ne uključuje "određeni predmet optužbe".

Njezin odvjetnik Pinto de Abreu potvrdio je novinarima da je mogućnost ispitivanja njegove klijentice iznesena na policijskom saslušanju "ali bez ičeg konačnog".

Glasnogovornica McCann, Justine McGuiness, na tv postaji SkyNews ocijenila je "smiješnim" tvrdnje prema kojima je Maddiena majka bila umiješana u smrt kćeri.

"Smiješno je sugerirati da Kate može biti umiješana na ovaj ili onaj način u smrt svoje kćeri", kazala je ona ističući da ta tvrdnja nije iznesena što se tiče njezina supruga Gerryja, koji treba biti saslušan u petak, i kojega se "različito tretira".

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika