09.09.2007. / 18:57

Autor: Marko Biočina

TRAGEDIJA NA KORNATU

Knežević pokopan, ostali vatrogasci kritično

Marinko Knežević, 11. žrtva tragičnog požara na Kornatu pokopan je danas na mjesnome groblju u rodnoj Boraji. pripadnik šibenske Javne vatrogasne postrojbe. Knežević je bio profesionalni vatrogasac i hrvatski branitelj, nositelj Spomenice Domovinskog rata. U 30 godina rada skupio je više od četiri tisuće vatrogasnih intervencija, a tragedija je još veća ako se zna da je 1. listopada trebao otići u mirovinu.

Podsjetimo, Marinko Knežević je umro prije tri dana u Kliničkoj bolnici "Dubrava" u Zagrebu od teških opeklina koje je zadobio u gašenju požara na otoku Kornatu 30. kolovoza. Posljednjem ispraćaju Marinka Kneževića nazočili su i ministri Ivica Kirin i Božidar Kalmeta.

Liječnici Kliničke bolnice Split su danas izvijestili kako je stanje Ante Juričeva Mikulina iz Vodica te Frane Lučića iz Tisnog nepromijenjeno, te kako su im životi ugroženi.

Teže je stanje 23-godišnjeg Mikulina kojem su otkazali bubrezi, a pluća su oslabljena. Zbog toga se nalazi na strojnoj ventilaciji i kontinuiranoj dijalizi. Frane Lučić je stabilno, samostalno diše i komunicira s okolinom. Ipak, zbog opeklina se i dalje nalazi u životnoj opasnosti, te se nad njim provodi intenzivno liječenje.

Vezane vijesti

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

Nakon senzacionalne pobjede Pastora Maldonada na Velikoj Nagradi Barcelone u boksu Williamsa izbio je veliki požar u kojem je ozlijeđeno 30 osoba od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika