10.09.2007. / 13:09

Autor: Martina Čizmić

AFERA ČUČIĆ

Kaznene prijave protiv odvjetnice Nataše Pifar Mihelić

Policija je podnijela dvije kaznene i prekršajnu prijavu protiv odvjetnice Nataše Pifar Mihelić. Odvjetnicu se tereti da je pomagala pi počinjenju kaznenog djela oduzimanja djeteta ili maloljetne osobe te za pomaganje, sprečavanje i neizvršenje mjera za zaštitu djeteta ili maloljetne osobe.

Policija je pokrenula i prekršajni postupak zbog sudjelovanja u onemogućavanju kontakta djece s majkom i okolinom. Nataša Pifar Mihelić vjerojatno neće biti privedena istražnom sucu na davanje iskaza jer prijava ide u redovnu proceduru.

Za razliku od nje, Marijani Pekas u čijem stanu su djeca pronađena, istražna sutkinja Županijskog suda u Sisku Ljubica Balder odredila je zadržavanje do večeras. Marijana Pekas u subotu je dala iskaz u kojem je rekla da ju je Čučić nazvao i zamolio da nekoliko dana pričuva njegovu djecu. U Zagreb ih je dovela njegova partnerica i odvjetnica Nataša Pifar Mihelić.

Sutkinja Ljubica Balder rekla je da je Marijana Pekas vjerovala da Čučić ima presudu na osnovi koje legalno drži djecu u Hrvatskoj do pravomoćnosti razvoda braka. Navodno je Čučić za komunikaciju sa Marijanom imao poseban telefon te je u nekoliko navrata bio u njenom stanu dok su djevojčice bile tamo. Nije jasno jesu li djeca bila cijelo ovo vrijeme u Zagrebu, jer je Marijana uzela slobodne dane na poslu u četvrtak i petak.

Odvjetnik Marijane Pekas, Antonio Kaleb nije želio komentirati njen iskaz. Kako je Marijana Pekas u iskazu rekla da joj je upravo odvjetnica dovela djevojčice, njih će se dvije susresti na policijskom prepoznavanju.

Nataša Pifar Mihelić tvrdi da nije bilo nikakve protupravnosti ni kaznenog djela. Nema saznanja da će protiv nje biti podnesena prijava, ali je rekla da će se braniti kao i svi drugi. Ističe kako ju zanima na temelju čega je policija predala djecu majci i kako je i Čučić trebao dobiti nekakav dokument na temelju kojeg djeca mogu napustiti Hrvatsku i vratiti se u Francusku.

Policija obavlja obavjesne razgovore i sa drugim ljudima. Najvjerojatnije je riječ o bratu odvjetnice Pifar Mihelić i njegovoj supruzi. Ukoliko policija pronađe dovoljno dokaza, protiv njih bi se mogla podignuti kaznena prijava za suučesništvo u skrivanju djevojčica.

Vezane vijesti

U SAD-u je bucmasto dijete još uvijek ideal

U SAD-u je bucmasto dijete još uvijek ideal

Majke bucmaste djece često pogrešno misle da njihova djeca imaju normalnu tjelesnu težinu, a majke male djece normalne tjelesne težine misle da bi se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika