10.09.2007. / 09:34

Autor: Marko Biočina

INTERVJU

Hebrang: "Zahvaljujući Sanaderu Hrvatska je postala međunarodno poznata"

Andrija Hebrang, bivši ministar zdravstva, u intervjuu Jutarnjem listu je izrazio uvjerenje u pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima. Hebrang smatra kako će ključ te pobjede biti uspješan imidž premijera Sanadera.

„Sanader nije samo brend HDZ-a, već i Hrvatske. Zahvaljujući njemu, Hrvatska je postala međunarodno poznata, popularna i pozitivna. Tu je napravio više nego svi prethodnici zajedno. No, ipak ne može se uspoređivati s predsjednikom Tuđmanom. Tuđman je napravio maksimum u ratu, a Sanader u miru“, rekao je Hebrang.

On je naglasio kako će uspjehom smatrati barem jedan mandat više od SDP-a jer im to daje priliku da od predsjednika Mesića dobiju mandat za sastavljanje vlade. Upitan za afer tijekom HDZ-ove četverogodišnje vlasti, Hebrang je reako kako „su sve te afere izmišljene, ali su donekle pogodile cilj, te kod dijela ljudi stvorile lažnu percepciju.“

Na kraju, Hebrang je zaključio kako uopće ne dvoji u pobjedu HDZ-a, iako je moguće i da izbori završe drukčije. „Ako HDZ izgubio izbore, to neće biti pogreška HDZ-a, Sanadera i vlade. Sanader je pokazao kako se upravlja državom, provode projekti i rješavaju problemi. Izgubi li, to će biti posljedica nekih drugih okolnosti.“, završio je Hebrang.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika