30.07.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

RAČAN PREŽIVIO DAN 'D'

SABOR POTVRDIO NOVU RAČANOVU VLADU

SABOR POTVRDIO NOVU RAČANOVU VLADU

Hrvatski je Sabor u utorak na izvanrednoj sjednici potvrdio Vladu koju je predložio mandatar, a sada ponovno premijer Ivica Račan. On je u novu vladu uvrstio dvije nestranačke osobe, Ljubu Jurčića je postavio za ministra gospodarstva a Gvozdena Flegu na mjesto ministra znanosti. Podpredsjednik Vlade će biti HSS-ovac Ante Simonić , a SDP-ovka Željka Antunović uz mjesto podpredsjednice Vlade preuzela i ministarstvo obrane. Nezavisni liberal Ronald Žuvanić novi je ministar pomorstva, prometa i veza, a vlada je proširena za jedno mjesto nakon što je SDP-ovka Gorana Sobol postala ministrica bez portfelja i predstojnica premijerovog ureda.
Da vlada nije bila potvrđena do 9. kolovoza, predsjednik RH Stjepan Mesić bi morao raspustiti Sabor i raspisati prijevremene izbore.
Bivša vlada je podnijela ostavku nakon što je krajem lipnja HSLS izašao iz vladajuće koalicije, nakon čega se stranka po drugi put raskolila zbog prodesničarske politike svoga čelnika Dražena Budiše.
Kao najvažnije ciljevi nove Vlade predstavljeni su izgradnja auto-cesta Zagreb-Split i druga ulaganja u infrastrukturu, porezne olakšice, suzbijanje sive ekonomije, povećanje izravnih ulaganja i potpora izvozu.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika